طراحان یا سبک پردازان دکوراسیون حرفهای قبل از اینکه کار خود را روی پروژه مشتری آغاز کنند به واکاوی نیازها میپردازند. از آنجایی که آنها فرنیش را برای استفاده شخصی خود انجام نمی دهند، باید سعی کنند خود را جای افرادی بگذارند که در آن مکان زندگی میکنند. زندگی آنها چگونه است؟ توجه به کدام نیازهای عملی ضروری است؟ مشتریان میخواهند در خانه های خود از چه تواناییهایی برخوردار باشند؟
وقتی کار طراحی را برای خودمان انجام میدهیم، گذر از این مرحله و تمرکز مستقیم بر جنبههای زیبایی شناسی راحت تر است؛ در اینجا بیشتر به نتیجه ظاهری فکر میکنیم و به عملکرد دکوراسیون در برابر نیازهای زندگی روزانه کمتر توجه میشود. اگر میخواهید از نتیجه راضی باشید و از خریدهای غیر ضروری بپرهیزید، انجام یک تحلیل کامل در همان آغاز کار بهترین راهنمایی است. ممکن است همه نخواهند یا نتوانند از مشاوره استفاده کنند، اما همه میتوانند مثل یک مشاور فکر کنند.
کی هستید؟ در خانه چه میکنید و دکوراسیون برای چه کسانی است؟
این روزها خانه چیزی بیش از سقف بالای سر است. بسیاری از افراد با خانه هایشان هویت مییابند و میخواهند با کمک جزییاتی که نشانگر جایگاه و موقعیت اجتماعی آنها است ویژگیهای شخصیتی شان را منعکس کنند. این موضوع بخصوص در شبکههای اجتماعی آشکار است؛ جایی که محیط خصوصی به محیطی عمومی تبدیل میشود و ما با رضایت از محیط زندگی خود عکس میگیریم و آن را با دیگران در میان میگذاریم، به نظر میرسد ما از سکونتگاهها و طراحی آنها برای ارائه تصویری از خود به دیگران استفاده میکنیم و این درست مشابه کاری است که در گذشته با لباس و مد انجام میدادیم.
با این حال چنین رویکردی به راحتی میتواند به خودشیفتگی بیانجامد و به جای این که هدف خود را کسب آسایش و راحتی بگذاریم نمایش و فخر فروشی را در پیش گیریم طراحی داخلی برای خودتان صرفاً شامل نشان دادن جنبه های مختلف کاراکترتان نیست بلکه راهی برای تطبیق دکوراسیون با تیپ شخصیتی تان است معتقدم با تلاش برای درک و حمایت از نیازهای جسمی و روحی مطابق با شخصیت هایمان شانس ما برای خلق خانههای دنج و هماهنگ بیشتر میشود؛ خانه هایی که نه تنها ظاهر خوبی دارند بلکه حس بهتری نیز در ما ایجاد میکنند اینکه بخواهیم با چیزهای خوب احاطه شویم یا از ایده های دیگران الهام بگیریم هیچ مشکلی ندارد اما نباید فراموش کنیم پاسخ بسیاری از مهمترین پرسشها فقط در درون خود ما پیدا میشود.
طرز فکری مبنی بر اینکه در محیطهای مختلف چه احساس و واکنشی داریم کدام جزئیات یادآور خاطره های گرم و خوشایند هستند و چه کارهایی را در خلوت خود برای برآوردن هرچه بیشتر آسایش و راحتی انجام میدهیم میتواند سرنخ های ارزشمندی در یافتن چیدمان مناسب محل زندگیمان فراهم کند؛ طوری که برای خود ما خوشایندتر باشد نه اینکه دیگران آن را بپسندند.
حساسیت یا اضطراب طراحی دکوراسیون
خانه من فاقد رنگهای تند است و اغلب میشنوم دیگران می گویند چنین ویژگی ای نشانه اضطراب درونی من است. ظاهراً آنها تصور می کنند من به این دلیل با طیف رنگهای روشن و خنثی کار میکنم که شهامت اشتباه کردن را ندارم و از آن میهراسم. اما به نظر خودم محیطهایی با رنگهای تند انرژی زیادی از من میگیرند گمان میکنم به شدت تحت تاثیر محیط پیرامون هستم و به همین دلیل وقتی در فضاهای داخلی شلوغی قرار میگیرم که المانهای دیداری قوی و پرشماری دارند و همه آنها همزمان توجه من را به خود جلب میکنند به سرعت خسته میشوم.
مطمئنم در محیطهایی با رنگهای تند به سختی آرامش می یابم؛ هرچند افرادی را که حس کاملاً معکوسی دارند نیز به خوبی درک میکنم این افراد احساس میکنند خانه هایی با رنگهای مات حس ناخوشایندی دارند و چنین محیط هایی چندان برایشان هیجان انگیز نیست. در اینجا مسئله درست و غلط بودن یا شجاعت و بزدلی نیست، بلکه مسئله خصیصه های شخصیتی و واکنشهای متفاوت به محرک های بیرونی است. خانه واقعی جایی است که ما را هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی به آرامش برساند.
فرنیش را طبق شیوه مطلوب زندگی تان اجرا کنید نه فکر دیگران
شباهت مبانی فرنیش خانهها به رغم یکتا بودن هر انسان واقعاً شگفت انگیز است نحوه استفاده از وسایل مبنای تصمیم گیری برای تجهیز و فرنیش خانه است هرچند این موضوع آنقدرها هم منطقی به نظر نرسد. به هر حال چیدمان خانه و فرنیشی که انتخاب میکنیم نوع دکوراسیون زندگیای که میتوانیم داشته باشیم مشخص میکند (دست کم تا حدودی).
احتمالاً کسانی که میخواهند زمان زیادی را با دوستان خود بگذرانند به یک کاناپه بزرگ و تعداد زیادی صندلی در اتاق نشیمن نیاز دارند، اما کسانی که ترجیح میدهند با کتاب خواندن آرامش پیدا کنند احتمالاً باید برای تهیه یک صندلی مطالعه واقعاً خوب هزینه کنند. اگر برونگرا هستید و بودن با دیگران به شما انرژی میدهد بدون شک در خانه ای با پلان باز راحت تر خواهید بود اما اگر برای تجدید قوا کنج خلوتی را ترجیح میدهید، احتمالاً اتاق درداری را خواهید پسندید که بتوانید در آنجا آسوده تر باشید. پاسخ این سوال که چگونه باید دکوریهای خانه را طبق شخصیت و سبک زندگی دلخواه تجهیز کرد، در واکاوی زمان و مکانی است که در آن بیشترین احساس راحتی و آرامش را دارید؛ سپس باید این موضوع را بررسی کنید که چگونه میتوان مطمئن شد این احساس هرچه بیشتر ایجاد شود.
برخی نمونههای دکوراسیون
معاشرتی و برونگرا هستید؟ خانه تان را برای معاشرت بهینه سازی کنید برای خرید یک میز نهارخوری بزرگ هزینه کنید و مطمئن شوید صندلی ها و فضای کافی نشیمن را دارید؛ طوری که بیشتر از تعداد اعضای خانواده باشد تا بتوانید بدون دغدغه و به راحتی از مهمانان خود پذیرائی کنید.
درونگرا هستید و برای سرگرمیها نسبت به رویدادهای اجتماعی وقت بیشتری میگذارید؟ خانه را طوری بچینید که مطابق شرایط باشد فضاها را با صندلی های زیاد و کاناپه های بزرگ یا میزهای ناهارخوری که هرگز استفاده نمیشوند پر نکنید.
استرس دارید؟ شرایط خانه را طوری مهیا کنید که برای استراحت و آسودگی مناسب تر باشد. اتاق نشیمن را به کانونی آرامش بخش و راحت تبدیل کنید. شومینه هیزمی و تابلوهای نقاشی خیال برانگیز گزینه های مناسبی برای ایجاد چنین محیطی است آسایش خانه را بیشتر کنید و شرایط بهتری برای کتاب خواندن و گوش دادن به موسیقی یا صرفاً استراحت ایجاد کنید فضاهایی بیافرینید که تا میتوانید از این فعالیتها در آنها داشته باشید
از بودن در فضای مجازی و تماشای تلویزیون خسته شده اید؟ اتاق نشیمن را طوری بچینید که برای دورهمی و معاشرت مناسب تر باشد مثلاً مبلها و صندلیها را مقابل هم بگذارید یا آنها را دور یک میز بچینید و همه آنها را رو به تلویزیون نگذارید.
نسبت به صداهای مزاحم حساس هستید؟ جنس وسایل خانه و آشپزخانه را از متریال نرمتر تهیه کنید و با انتخاب ماشین ظرفشوئی و سایر وسایل بیصداتر، صداهای مزاحم را به کمینه برسانید به آکوستیک توجه کنید و وسایل را طوری بچینید تا پژواکها و صداهای مزاحم کمتری تولید شود.
شلوغی و به هم ریختگی آزارتان میدهد؟ آزردگی دیداری را با اطمینان از داشتن فضاهای نگهداری دردار کافی کاهش دهید و از آنها برای نگهداری وسیله هایی که در طول روز استفاده میکنید بهره بگیرید.
کودکان و نیازهای آنها
فراموش نکنید کودکان نیز مانند بزرگسالان با یکدیگر متفاوتاند؛ نیازهای کودکان و نوجوانان در ارتباط با فعالیت های اجتماعی و تاثیر پذیری ها یکسان نیست. این واقعیت که بزرگسالان قطعیتها را بیشتر میپسندند به آن معنا نیست که کودکان نیز همان طور فکر میکنند، یا نیازهای آنها در سالهای جوانی شان تغییر نمی کند.
فراموش نکنید فهرستی از آنچه نمیپسندید داشته باشید!
وقتی تلاش میکنیم آنچه را میپسندیم شناسایی کنیم طبیعتاً به مواردی می رسیم که بیش از همه دوست داریم. اما یک راه دیگر هم وجود دارد که هنگام تلاش برای تعیین محدوده های سلیقه خودم از آن استفاده میکنم من تصویرهایی از محیطهایی که نمیپسندم گردآوری و دلیل دوست نداشتن آنها را تحلیل میکنم.
برای این منظور دو پوشه به رنگهای قرمز و سبز در نظر گرفتهام و آنچه برایم جذاب است و مواردی را که مطلوب من نیست در قالب این پوشه ها هرچه بهتر از یکدیگر تفکیک میکنم. دانستن علت نپسندیدن یک طرح یا محیط به اندازه دانستن دلیل جذابیت یک طرح یا محیط دیگر برایم مفید است. این شیوه اندیشه موازی در مورد خوشایندها و ناخوشایندها میتواند اطلاعات زیادی در مورد سلیقه و حس درونی شما در مورد سبکتان فراهم کند.
به این چیزها فکر کنید
دوران کودکی خود را به یاد بیاورید آیا نوع خاصی از سبک یا دکوراسیون داخلی وجود داشته که حس مثبتی در شما القا کند؟ در این صورت تلاش کنید آن خانه یا محیط را توصیف کنید.
چه زمانی بهترین احساس را داشته اید؟ چرا؟
محیط زندگی آیندهتان را چگونه تصور میکنید؟
کدام رنگها را دوست دارید؟ از کدام رنگها خوشتان نمی آید؟
سبکهای کلاسیک و قدیمیتر را برای فرنیش میپسندید یا طرحهای مدرن و جدید برایتان جذابتر است؟ فرنیش شهری را ترجیح میدهید یا محیطهای روستایی برایتان خوشایندتر است؟ محیطهایی را شناسایی کنید که حس خانه را بیشتر در شما تداعی کنند.
کدام نوع چوب و پرداخت را بیش از همه دوست دارید؟ روشن یا تیره؟ بافت دار یا جلا داده یا رنگ شده؟
مایل اید مبلمان و فرنیش خود را از کجا تهیه کنید؟ چرا؟
هتل یا رستورانی بوده که در آنجا واقعاً احساس راحتی داشته اید؟ چرا؟
چقدر بودجه دارید؟ به نظر شما صرف چه مبلغی برای دکور و فرنیش اتاق یا پروژه ای که در پیش دارید منطقی است؟
فکرهایتان را روی کاغذ پیاده کنید و خودتان آنها را تحلیل کنید یا با کسی که میشناسید درمیان بگذارید. اگر دوستی دارید که پروژه طراحی خانه ای را آغاز کرده میتوانید به یکدیگر کمک کنید و در مورد طراحی و تجربههایتان تبادل نظر کنید.
1 دیدگاه در “دکوراسیون و وفاداری به ذائقه خود در طراحی آن و چیدمان منزل”